Wij zijn de Amsterdam Amigos


Wij zijn de Amsterdam Amigos - dat is het Spaanse woord voor vrienden. We zijn geen formele vereniging met statuten en huishoudelijke reglementen, maar een groep vrienden en vriendinnen die het plezier in het dansen en samenzijn belangrijker vinden dan het perfect onder de knie krijgen van de juiste manier om je been te buigen, of om een driekwart slag te draaien binnen precies één tel. We vinden het leuk om te dansen!
Wij zijn een gay linedance-groep, en we zouden misschien gay/­lesbian linedance-groep moeten heten, of misschien wel lesbian, gay, bisexual, transgender (& straight) linedance-groep. In ieder geval gaan we nooit iemand die met ons mee wil dansen uittesten of zij of hij wel de juiste seksuele smaak of identiteit heeft. Als je bij ons danst moet je het goed vinden om on der de noemer “gay” te dansen.
We vinden het ook leuk dat er mensen van heel verschillende achtergronden in onze groep dansen.
En we heten alleen Amsterdams omdat de meerderheid uit Amsterdam komt en we elke week in Amsterdam dansen. Wie van elders komt is even welkom!

Dit is het archief van de dansen die we in de loop der jaren hebben geleerd en gedanst. Sommige dansen doen we nog regelmatig, andere zijn vrijwel vergeten. In de eerste regels kun je vaak op "choreografie" klikken om de dans uitgevoerd te zien en op "muziek" om de muziek te horen waarop we de dans uitvoer(d)en. Soms staat onderaan meer informatie over het lied of de muziek, klik dan onder de dansbeschrijving op "meer".

dinsdag 12 mei 2015

# 188 HONEY BEE

Choreografie: Debbie Small
Muziek: Honey Bee - Blake Shelton
16 tellen, 4-muurs lijndans

WALK FWD 3 x, TOUCH SIDE, 
WALK BWD 3 x, TOUCH SIDE
1 – 2 RV stap vooruit, LV stap vooruit
3 – 4 RV stap vooruit, L teen tik links opzij
5 – 6 LV stap achteruit, RV stap achteruit
7 – 8 LV stap achteruit, R teen tik rechts opzij

DRAG/STEP TOGETHER, SIDE, TOGETHER, ¼ LEFT, 
ROCKING CHAIR
  9 – 10 RV sleep en stap naast LV, LV stap links opzij
11 – 12 RV stap naast LV, draai ¼ slag
             linksom LV stap vooruit (9:00)
13 – 14 RV stap vooruit met gewicht, gewicht terug op LV
15 – 16 RV stap achteruit met gewicht, gewicht terug op LV

REPEAT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten